Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harsányi Judit: Vágyaink ritmusa

2010.05.27

 

A Vágyaink ritmusa a harmónia, a lelki nyugalom - nevezhetjük boldogságnak - utáni vágyakozásról szól.

Három olyan nőt kelt életre Varró Emese az előadás során, akiket a tánc, az éneklés segít át a mindennapokon, ez jelenti számukra a szabadságot, az erőt annak bizonyítására, mire képesek egyedül, mi rejlik hangjukban, testükben. 

Ha szenvedélyüket el kell fojtaniuk, gyötrődnek mindaddig, míg újra nem táncolhatnak. Ugyanakkor mindhárom nő azon kívül, hogy hiú, érzékeny művész, a kapcsolataihoz ragaszkodó, a viszonyaira érzékenyen reagáló ember is.

Nem a szerelem válik nélkülözhetetlen, bonyolult viszonnyá számukra, hanem a gyökerek: a vér szerinti kapcsolatok, a családi kötelék. Kapaszkodnak valakibe, tele bizonytalansággal, és éppolyan szenvedéllyel vágynak a kötődésre, mint a táncban megtalált szabadságra. 

Kép

részlet az előadásból (Varró Emese)      foto: Jakab Tibor  

Három nő-egy szinésznő:Varró Emese.

Nemcsak hogy három különbözö nö ,hanem három különböző korszak és három különböző korú nő váltakozik a szinen, prózában és dalban egyaránt ,remek táncbetétekkel tarkitva.

Zene:A Chorus Line c. musical betétdalai-Gonda László hanszerelésében.

 

 

 

                                                 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Passau-D.

(György Sallay Dr., 2010.10.06 16:45)

Láttuk az előadást, lélekerösitő volt és családösszehozó ha nevezhetem igy az érzést, ami elörukkolt belőlünk!Órákig beszélgettünk utána,igazán mély hatással volt ránk!Elismerés a kortárs Irónőnek!Ön pedig gyönyörű és lélekboncolóan tehetséges!Köszönet érte!Tisztelettel:Sallay György

kristonedi@mailbox.hu

(Kriston Edit, 2010.09.20 12:08)

A Jótékonysági Gálán láttam önt,ahol a darabból adott elő részletet.Teljesen magával ragadott a személyisége,a beszéd-hangja, ami egyszerűen gyönyörű!Az utolsó dalnál pedig(-nem tudom a cimét sajnos-)eltört nálam a mécses...!Köszönöm az élményt és figyelni fogom a honlapját, hogy hol játsza legközelebb, mert mindenképpen ott leszünk!További szép sikereket!Kriston Edit

fegecsnora@citromail.hu

(Csiffáryné Fegecs Nóra, 2010.06.25 18:44)

Köszönet a különleges élményért, a hangulatért, a zene,a tánc és a szöveg összefonódásáért, egyszóval mindazért,amivel az előadás megajándékozott.

 

 

ProfilképUtolsó kép